Monday, December 20, 2010

demam 3 hari..

alhamdulillah

berakhir sudah rasa sakit kpala dan demam yg menyerang
bukan ku tak tau nikmat kesihatan tp sikap amik mudah yg ada dlm diri ini akhirnya memakan diri hehe..
bila dah sakit mulalah beradoi adoi...

syukurlah semua dah kembali ok.

kalo nk dibanding dengan manusia lain lg ramai yg sakit menderita..

bila dipikirkan balik... itu sume ujian dr Allah.. biarlah kesakitan yg ditanggung itu bebaloi dengan kifarat dari Nya - insha' Allah.

Saturday, December 11, 2010

erti cuti..

aku dah mula bercuti..

tp..

masa tuk stdy..
ni lah aku as a new teacher..
perlu stdy lg.. tak da pengalaman lg.. malah guru yg berpengalaman pon stdy gak aku rasa ehehe..

aku betugas d smk pdg terap, kola nerang, kedah.. aku dpt ngajar subjek kh form 1, 2 and 3.. kh pilihn 1(kt) and pilihn 2(ert) kikikih.. pelajar2 hari ni kita masak2 n jahit2 ye...;p

lain2 jawatan
guru kelas form 2
s/u peperiksaan dlman men. bwh..
jurulatih bola tampar
guru kelab catur
guru bola baling
ajk asrama...;p
KRS
and 2-3 jwatan lg hehe...;p

Friday, November 19, 2010

suku abad usia ini...


akhirnya aku bakal memikul tanggungjawab sbg seorng guru..
syukur atas peluang yg bakal dihadapi..
moga aku dpt melaksanakan tanggungjawab dengan sebaik2nya... isya' Allah

Saturday, October 30, 2010

~~_

oktober kian belabuh
november hampir menjelma

mcm ni la aku..
menanti dan terus menanti....;p

Wednesday, October 13, 2010

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Kemahiran Hidup) dengan Kepujian - 13/10/2010


syukur alhamdulillah
semuanya bejalan lancar
skarang aku alumni suluh budiman
memegang ijazah sarjana muda dalam pendidikan
moga aku menjadi seseorang yang aku inginkan...

insya Allah, ameen....

Tuesday, October 12, 2010

dah tak lama dah



woww
alhamdulillah atas peluang ini..

insya Allah sok hari yg terindah dlm hidup seorang aku

moga2 semuanya bejalan lancar...

Saturday, October 9, 2010

kt tg malim ni..

3 mlm dah kt sini
datang awal amik jubah konvo
pastu malas nak balik stay terus sini

bila lg kan nk ngadap tg malim ni
pas ni tak tau mana lak tecampak..

harap2 sume bejalan lancar...

Friday, October 1, 2010

slmt tinggal sony...


smalam last aku keje kat sony..
lbh 4 bulan gak aku keje sane.. bnyak kenangan, kawan dan pengalaman aku dpt..
duit je tak bnyak hahaha...;p

ape pon syukur atas apa yg aku lalui..

n i always miss diz moment...

Sunday, August 29, 2010

aku ank bendang....; )







syukur alhamdulillah atas peluang yg aku lalui arini..

td siang aku p bendang... woww.. pengalaman yg sngat indah.. setelah sekian lama tak melakukannya.. mengimbau kenangan 15 taun lalu huhu...;p

setelah meninggalkan kampung dan menetap di hostel sejak 1998 sampai la 2010 ni aku tak penah dpt peluang tuk buat apa yg aku penah lalui masa kecik2 dulu huhu..

tp arini bnyak dpt aku lakukan.. sumenya mengimbau nostalgia aku sebagai anak bendang satu masa dulu...

walopon di tengah panas terik dan di bulan puasa cani, aku still teruja dengan apa yg aku lakukan.. salah satunya perkara yg tak berapa baik tp aku tak menolak utk melakukannya hehe...

nak tau ape??

benda tak baik aku maksudkan tu ialah...



ialah..

jeng jeng jeng..

bakaq jerami padi hehe..

asap memenuhi ruang angkasa, mengaburkan pandangan, mewujudkan jerebu, membahayakan kesihatan penduduk sekitar dan pemandu2 di jalan raya sepanjang sawah padi.. tp aku tetap lakukan jugak.. terus membakaq jerami-- nak wat cane dah jd amalan pesawah sejak dr dulu lg-- walopon aku bukan pesawah ngeh2...;p namun perlu diingat aku ank kpd seorg pesawah...; )

apa2 pon memang best hehe...





Monday, August 23, 2010

tolonglah....

pls.. jgn ganggu hidup sy lg... im not a good hope for u.. sy redho dgn ktentuan.. sy mengimani apa yg ditakdirkan.. pergilah pd siapa saje yg awk mahu, jgn rasa besalah tehadap diri sy dengan apa yg ingin awak lakukan...
sory kerna tak memikirkan perasaan awk, sory kerna tak memahami keinginan awk, sory kerna tak mengerti keadaan awk... tolonggg jgn gangu sy lg.. sory n tq for evrything..

Wednesday, August 4, 2010

duga menduga... haha..

hehe... yg ni lps panel kuar aku pon masuk begambar kt dlm bilik temuduga huhu...

hemoih hemoih hemoih.....
doa, effort, tawakal

Saturday, July 31, 2010

kompleks pndidikan jalan stadium

wish me luck weh...
sok aku da temuduga n ujian insak sekali
harap leh hadapi dengan baik
insya allah..

Wednesday, July 28, 2010

huh penat~~

wow.. sebulan aku tak post entri...
sibuk keje...
gaji tak bnyak mana pon
sok aku ponteng keje.. hehe bunyik cam ponteng kuliah lak...

mingu depan dah nk kena intebiu...
so nak relek2 skit
may god ease everything...

Sunday, June 27, 2010

aku keje kt sony...

kt kilang sony ye
bukan sony music huhu...

wat sementara waktu je..
lmbat lg nak konvo...

dah sebulan pon aku keje sane... lusa gaji.. hehe...
ade bnyak gambaq.. tp nanti2 la aku masukkn hehe...

k bye..

Wednesday, May 19, 2010

gud bye semesta gud bye tapah...



selesai suda tugas aku as a mahasiswa...
selesai suda tugas aku as a guru pelatih...
selesai suda tugas aku as bendahari umah sewa...

now aku meninggalkan upsi, semesta n umah sewa kat tapah nih..
aku akan sentiasa merindui masa2 itu...
huhu....

yg penting sekarang...
aku memegang status baru...
bermula lah tugas baru aku as a penganggur terhormat....;p huhu...

Friday, May 7, 2010

mei~~

dah bulan lima...
lg semingu je kt sini

untuk

aku lalui sebahagian dari jalan cerita hidup ini...

.................................................................................................. Insya' Allah

Monday, April 26, 2010

alhamdulillah... lega..


dah setel skit
lectrer dah abis observe aku
walopon kedatangan beliau hanya diketahui pagi td je huhu..
naseb bek leh wat dlm kelas td heheh...

Saturday, April 24, 2010

xtvt ujung mingu kt tapah..


aku ujung2 mingu camni tak de ape nak wat
melepak je lah keje aku hehe... melepak tp bwak bnyak paedah heheh...;p

Thursday, April 15, 2010

bekebun sat...

kali ni budak2 aku ngajaq telah sama2 menjayakan p & p di luar kelas hehe...
hari ni budak kelas 1 rasional
suke je g kebun
dah sampai kebun wat keje lmbt2
dah tau kalo tak siap keje aku tak bg balik kelas
budak2 ni suke la bab2 tak mo masuk kelas ni


subjek kh topik tanaman sayuran... langkah petama penyediaan tapak ialah: -

kenalpasti tapak pastu
uji pH tanah dan lg membersihkan tapakseterusnya menggembur tanah huhu... walopon ngah panas terik kul 2 petang kena wat gak huhu...

merah kulit aku bejemur tgh panas..
nasib bek budak2 bg kejesama yg baik walopon pd awalnya nak wat keje lmbat2
mungkin depa pon dah tak tahan panas hehe..

Tuesday, April 6, 2010

jalan2 masuk utan...








kt sekolah aku ngajaq ni,
budak2 sekola yg amik pmr ngan spm taun ni de program kat lam utan,
aku jd urusetia ngan fasi skali.. so dpt la masuk utan heee...
tp tak mencabar sngat sbb aktiviti bnyak tetumpu dlm kem.,, alasan yg diberi- orang asli dah biase ngan utan... student sini majority dr etnik orang asli...


ape pon memng best la..

Tuesday, March 9, 2010

hitung kesyukuranmu bukan kesukaranmu..


evrything that hapens it hapens for a reasen.. n mayb lots of reasens.. k


Friday, February 5, 2010

sibuk skit

dah lama tak update
lame tak masuk entry kt blog ni
sibuk skit
ade tanggungjawab baru
kalo bukak tenet pon check n balas emel ngan masuk face book je
lain dr itu tak sompat den...

bnyak benda nak dikongsi ni
tgok lah ade mase nanti ade lah entry yg best2
hehe k bye...

Saturday, January 16, 2010

tapah jalan cameroon....

16 hb 1 aku sampai tapah sampai je budak2 umah ajak p mancing kat lombong
tak sempat nak kemas2 barang almaklum la masuk umah baru

lpas g mancing lpak umah member-- si napi..
mlm lepak2 sambil men tenet post entry blog hehe...

wish me luck kat sini ye...
moga2 dipemudahkan segala urusan
insya allah

k bye
btery laptop dah low

salam alaikum...

Tuesday, January 12, 2010

aku yg masih....



aku yg masih di kampung hehe... tak reti2 nak balik... balik...
balik mane eh???


balik tempat baru

tapah perak

praktikum kat sane...