Sabtu, 21 Mac 2009

maap ayah...

Ermmm aku menulis lg... dan kali ni tulisan aku jln citernyerr hampir same cam tulisan aku yg sebelum ni - “lupa jalan balik kampung”. Tapi kali ni aku bukan saje tak nak balik kampung dan alasan kehabisan tiket balik kampung tidak boleh diterima langsung... jadi alasan yang terbaik yang boleh aku berikan ialah keje bnyak... tugasan bertaip n projek amali sumer cukup lengkap untuk menghalang aku dr balik kampung... sampai naik menyampah aku ngan lectrer yg berkenaan... ape masalahnyer ni citer pasal balik kampung lak???? Maslahnyerr siang td..
Siang tadi bapak aku kawen lg--- akad nikah...
A`ah bapak aku kawen lg... so aku dpt mak baru la.. yg kesiannyerr bapak aku ade tanyerr adik aku dan adik aku ape lg citer la kat aku masa aku kol die.. adik aku cakap ayah tanyerr....
“abg wan tak balik ke??”
Maaf ayah........ aku tau hati kecil die mengharapkan aku balik.. dan aku tau die takkan tipon aku soh balik untuk majlis akad nikah die...sbb die paham aku sibuk.. so aku kat sini jd serba salah la.. kalo balik keje tak siap laa.. sok plak(ahad) ade test mid term... stdy langsung tak lg tuk test tu sbb asyik siapkan tugasan n projek amali je... tp kalo tak balik anak jenis ape la aku ni... takut gak kalo ayah ingat aku tak balik sebab boikot mak baru tu... tp tak pe semalam aku dah tipon ayah aku n terangkan sebab2 yg menghalang aku dr balik kampung... td petang pon aku tipon tanyer akak, abng n adik mcm mana pejalanan hari “besejarah” tuk ayah... harap2 ayah paham la situasi aku skarng...
alhamdulillah sumenyer bejalan lancar... dan harap2 ayah bahagia la ngan pilihan die... dan harapan aku, mak tiri aku merangkap mak baru aku la.. seorang yg betanggungjawab dan memahami ...
ape pon ayah.. kat sini orang nak mintak maap sbb tak balik masa ayah nikah.... harap2 ayah bahagia la ye... org kat sini sentiasa mendoakan kebahagiaan ayah dan isteri dan kebahagiaan arwah mak di sana... ameenn... al fatihah tuk arwah mak....

2 ulasan:

kc @ izz idraqie huznie berkata...

alfatehah...wish ur dad selamat pengantin baru..smoga berbahagia..may god bless!!

Yanie berkata...

xper... km dh tlong tgok mjlis ayh abg wan dr jauh...tgok dr persimpangan jalan...he3